dimecres, 30 de març del 2011

moneders

Fa uns dies em va picar la mosca de fer uns moneders, no han quedat perfectes, però, no estan malament, i m'ha encantat fer-ne, així que segur que repetiré. Al vermell li vaig fer un necesser petit a joc per a dur-lo al bolso, i em va genial per guardar les coses de noies, el bàlsam de llavis, un boli i un encenedor, i el blau el vaig acabar ahir i quan pugui li faré el necesser a joc, o un portamonedes, a veure a què m'animo...ah! i les teles són japoneses de Keiki, també regalet de nadal, amb tanta tela com tinc em podria passar mesos sense comprar, però divendres quan vagi a classe a http://www.patchworktrossets.blogspot.com/ segur que m'enfiraré i compraré alguna coseta, que ténen uns teixits de somni!i unes mans d'artista! Bé, us deixo els moneders, espero que us agradin!










Com veieu, no  m'he oblidat de res, té porta-monedes, per les targetes, el DNI i els billets (llàstima que d'aquests mai m'en sobren, jejeje!!)

dimarts, 29 de març del 2011

Aplicacions samarretes

Bon dia! la primavera ja és aquí, tot i els núvols que tenim al voltant...
M'agrada el bon temps, la calor, els colors de la primavera i l'estiu, i aquests nadals em venia de gust fer algun regalet especial a les meves nebodetes, la Júlia, la Daniela i la Marta, i com m'anyorava del bon temps i les floretes, els hi vaig fer unes samarretes amb unes aplicacions, van ser les primeres aplicacions que vaig fer, les flors estan fetes amb yo-yós, molt i molt fàcils de fer, ara ja tinc en ment fer-ne una per la meva fillola, per pascua, tinc algo que em va barrinant...de moment les samarretes de nadal!


dissabte, 26 de març del 2011

Petites cosetes, amb unes teles japoneses

Per Nadal, em van regalar un munt de robetes, sobretot japoneses, i he anat fent petites cosetes, una geisha com a agulla de pit, un monederet en forma de kokeshi,una manyopla per la cuina, un porta tisores i un clava-agulles, i algunes cosetes que tinc a mig fer, i que ja us ensenyaré... A mi m'agrada molt la cultura japonesa, crec que això és culpa de la meva cosineta Kelly, que ella n'és una enamorada, i haig de dir que el japonès, el parla com jo el català, amb raó ha estudiat i viscut a temporades al  país del sol ixent. També ha influit la meva amiga Aya, una noia increíble que vaig conèixer al Canadà,mentre totes dues estudiàvem,i  que aquests dies m'ha fet patir fins que hem aconseguit contactar, després del desastre, ella està bé, però, Japó trigarà una bona temporada en tornar a ser el que era, però n'estic ben segura que un cop més es recuperarà. Històricament és un país que ha superat situacions duríssimes i les ha superat totes. Un cop més,  ens ha donat una lliçó de respecte cap al dolor, i el pudor de les imatges de "carnassa" gratuita.  Bé, no us atabalo, us deixo amb les petites cosetes, no són cap meravella, però, milloraré!!


Portatisores i punxa-agulles

agulla de pit

portamonedes kokeshi, molt millorable, el següent segur que serà millor

manyopla per la cuina

Ah! i no puc deixar de nombrar a la meva amiga Laura que acaba d'encetar el seu blog www.onigiricraft.blogspot.com, que com ella diu li encanten les cosetes "frikis" i que també n'és una enamorada del país nipó, hi va anar de lluna de mel, i va ser el viatge de la seva vida!

diumenge, 20 de març del 2011

el dia del pare

Avui ha estat el dia del pare, Sant Josep, el dia dels artesans, el dia en que es data el primer eclipsi llunar, el dia en que es va signar la Primera Constitució Espanyola a Càdiz, dia en que es va fundar el partit polític Esquerra Republicana de Catalunya, la Cremà a València, al cap i a la fi, un dia més de l'any, o no?
Per a nosaltres, una excusa per juntar-nos tota la família al voltant de la taula, i és que hi ha alguna millor que un bon àpat, uns riures, i la companyia de la meva família? definitivament no, és igual que sigui 19 de març o 5 de juliol, el que compta és que avui hem dinat tots junts, unes bones brases, un bon vinet, i també amb l'excusa li he preparat un necesser al meu pare, amb una "ikurriña", la bandera del País Vasc.





I la ikurriña, per què? Doncs  per què la meva iaia Mercè, va néixer al que era un petit poble (ara ja no tan petit) Lezo, al País Vasc, i com ella, el meu pare té el cor compartit amb aquests dos grans pobles, el català i el vasc, i li ha agradat molt ( com no, li he fet jo!!jeje!).El meu pare, és increíble, i cada dia em sorprèn, per la seva generositat, el saber,les anècdotes... gràcies a les seves juguesques sé per exemple que la capital de Mongòlia és Ulan Bator ( si ja ho sé que a primària t'ho ensenyen, però jo ho recordo per ell!), el gran sentit que té de la família, sempre ens fa estar junts, a vegades em recorda a la figura de "el padrino", o la poca mandra que té a l'hora de fer la bossa i viatjar (definitivament en això m'assemblo a ell, bé en això i en altres tantes coses!) sigui com sigui, ell és EL MEU PARE, i avui un 19 de març més ens hem reunit tots junts (he fet campana a la Fira del Patchwork de Sitges, i no m'ha sapigut gens greu!!). Tampoc puc deixar de nombrar la seva meitat, la meva mare, una dona excepcional, de la que un dia us en parlaré.



Queden 287 dies per que acabi l'any, i com el 2012 serà un any de traspàs, resten 366 dies pel proper 19 de març, i desitjo que el proper sigui celebrant-lo com aquest però amb el Xavi a la fi celebrant-lo amb el nostre fill...(shhh, li demanaré a la lluna el meu desig que avui està més gran i de ben segur que em farà cas!)

divendres, 18 de març del 2011

Porta monedes amb aplicació de Kokeshi

Hola! Avui tinc una prova de foc, vaig cap al meu lloc de treball per enllestir un parell de coses abans de reincorporar-me, després d'una llarga baixa. Doncs, bé, durant tot aquest temps m'he sentit molt estimada i recolzada per alguns companys, uns quants d'ells són amics, de fet mai els veig com a companys, han compartit les meves penes, hem plorat junts i m'han fet riure quan ho necessitava, no cal que els nombri, ells ja saben qui són. Doncs, bé, avui vaig a enllestir, burocràcia! I he volgut preparar un detall, per  a una companya, una companya especial, s'ha portat molt bé, sense la necessitat de fer-ho, i li he fet aquest porta-monedes, per que cada cop que s'apropi a la màquina de cafès, s'enrecordi de mi, espero que li agradi!

dijous, 17 de març del 2011

ESTOIG PELS LLAPISSOS AI DEL Sóc Petit

Com ja sabeu, participo molt activament al fòrum del Sóc petit, totes les nenes que hi participen són increíbles, mamis, futures mamis, amigues, és tot un món, i d'entre aquest micro-món, pel nadal entre unes quantes es va organitzar una Amiga Invisible i cada una de les que participàvem feiem una manualitat i mentre la feiem ens anàvem donant pistes per descobrir qui era la nostra AI, va ser tant divertit, que ara n'estem fent una altre per el dia de la mare. Doncs bé, a la meva AI del nadal li vaig fer un estoig per guardar els llapissos, em va costar força fer-lo, però amb l'ajuda de la meva profe la Tere, al final m'en vaig sortir. Us deixo les fotos del resultat, el millor de tot és que el disseny es pot canviar fent més amples les obertures per utilitzar-lo com a guarda-agulles de mitja, pels pinzells de maquillatge...a veure si un dia m'animo i m'en faig un per a mi. Espero que us agradi!

Així queda l'estoig quan està tancat




Així queda quan està obert


Així queda quan està obert per la part interior
Ah! dintre de poquet us podré ensenyar la manualitat que estic fent ara per la meva AI, quan ella ja l'hagi obert el paquet.

dimarts, 15 de març del 2011

Bossa en feltre

Fa un mes va ser l'aniversari d'una mooolt bona amiga, una amiga especial, també és una gran aficionada a les manualitats (per la seva boda va fer uns ninots amb les seves cares xulíssims!), i ens anem fent regals de tant en tant, pel plaer de fer-los. Bé, al que anava, li vaig fer un bolset en feltre i tela per l'interior i les nanses, el resultat no em desagrada, però crec que s'ha de perfeccionar força...què m'en dieu?




diumenge, 13 de març del 2011

DIA PLUJÓS, DIA PROFITÓS!

Ahir, no va parar de ploure durant tot el dia, i els dies de pluja em fan posar activa, el Xavi sempre diu que espero a que faci mal temps per fer coses,i té raó. Vam banyar el Mai va quedar així de guapo!



Una de les meves passions és la cuina, és habitual trobar-me cuinant o cosint, se'm passen les hores volant! Doncs bé, ahir volia provar de fer alguna recepteta nova, i vaig entrar al bloc de la meva amiga Agnès www.debuencomeryalgomas.blogspot.com i vaig trobar una recepta de pa ràpid sense fermentar, i em vaig animar (sempre amb l'ajuda del Xef de la família, el Xavi!), i aquest va ser el resultat, m'hi va faltar un pèl més de sal, però estava boníssim!



I com venien uns amics amants de la cuina alemanya a sopar, em vaig atrevir a fer "bretzels", és un tipus de pa que es fa sobretot per acompanyar els Bratswurst, que s'escalda en aigua abans de coure al forn, la recepta la vaig treure d'aquesta pàgina www.cocinisima, té un munt de receptes alemanyes increíbles!





 I per acabar d'arrodonir-ho vam fer "rosquillas de anís", que el nostre amic li encanten! la foto no és cap meravella, però sembla que li van agradar!!


I entre recepta i recepta, vaig trobar al calaix de les teles una de cuadrets vichy rosa i m'en vaig fer un necesser per guardar el secador, és molt senzillet, amb uns cors d'aplicació, potser fins i tot un pèl cursi, però a mi ja em fa el servei!








Doncs, el que us deia a l'entrada, DIA PLUJÓS, DIA PROFITÓS!! i com avui fa solet, ens anem a passejar al pipi-can. Bon diumenge a tots!

dijous, 10 de març del 2011

QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL




Vas arribar de nit de ben entrada, i d'això ja fa un any, un any des del teu naixement i marxa, i molts cops em sento xiuxiuenjant aquesta cançó, de fet, gaire bé cada nit te la canto, per a què allà on siguis l'escoltis i t'acompanyi. Bona nit Jan

dimecres, 9 de març del 2011

Avui doble entrada, Gràcies Bet!!

La Bet, que és una amiga molt trempada del ciberespai, i que espero algun dia pugui conèixer en persona (aquí teniu els seus blogs no deixeu de passejar-hi,el de manualitats és una passada, i el camí d'Àfrica és la cara més real i humana de les adopcions www.fentidesfentaprenlaprenent.blogspot.com , www.camidafrica.blogspot.com), m'ha deixat unes preguntetes per respondre, aquí va bonica!

-Si tinguéssis un altre blog...de què seria? Segurament de prosa i poesia, a vegades ja ho faig al http://www.relatsencatala.cat/

-Si et poguéssis canviar el nom...quin et posaries? Ja m'agrada el meu primer nom, no m'el canviaria pas!
-Si tornéssis a néixer...t'agradaria ser home  o dona? Jo seria home, per canviar les tornes!!
-Si et concedissin 1 sol desig...quin demanaries? Tenir el meu fill Jan
-Si et concedissin 1 sol poder..quin triaries? Cap, no m'agradaria tenir a la meva mà, poder canviar el transcurs de les coses, massa responsabilitat!
-Si només poguéssis comprar "potis" de 1 marca...quina seria?? Com diu la Bet, no la puc contestar per què no sé què és!!
-Si et regaléssin un viatge...a quin país voldries anar? Austràlia
 

Ara toca passar el premi! No us feu els ronsos i contesteu!

Per tu Marteta, que sempre em fas riure, i el teu bloc enamora la panxeta : http://www.pedacitosdemiel.blogspot.com/

Per l'Agnès, que el seu bloc fa venir gana només de visitar-lo:
http://www.debuencomeryalgomas.blogspot.com/

Per la Mest, que tot el que fa, ho fa amb carinyo:
http://www.mestmanualidades.blogspot.com/

Per la Montse, ens acabem de conèixer, però com la Bet, en el seu bloc ens parla de la cara B, un bloc molt emotiu!
http://www.elnostrepetitsomni.blogspot.com/

I per la Bipa, al seu bloc té unes creacions precioses, té unes manetes!
http://www.babuparadise.blogspot.com/



 
 
 

SAMPLER 1

Fa temps, vaig començar un sampler a classe, i el tenia a mitges, i quan el vaig tornar a agafar, les teles no m'acabaven de convèncer, així que l'he guardat, pel dia que m'inspiri i he començat un sampler nou, que acabarà sent una vànova pel meu llit, que al cap i a la fi serà la 4a vànova que faci i la primera per casa meva. Un sampler vindria a ser com un mostrari de tècniques de patch, que es fa amb diferents blocs. Doncs, bé, ja tinc 3 blocs acabats, què us semblen la combinació de colors? Espero que us agradi!


Log cabin









Snail trail







Jewel

Com veieu m'agraden les teles molt colorides!!

dimarts, 8 de març del 2011

8 de Març 2010

Fa exactament 1 any, va ser un dia que molta gent recordarà com la gran nevada a Barcelona...jo la vaig viure des d'una altre perspectiva....no la vaig veure des de casa, no la vaig gaudir, ni tan sols la puc casi recordar...només recordo el fred que sentia dins meu, l'angoixa, el tràfec dels metges, la mirada compassiva de les infermeres, les paraules amables i plenes de tristor dels que m'envoltàven, totes les dones embarassades que veia, i que em recordaven que el que elles tenien, és el que jo anava a perdre. Tinc una imatge:

Aquesta és la imatge que tinc grabada a la meva retina, és el recinte de la maternitat, segurament una de les imatges més tristes de la meva vida, des d'aleshores res a tornat a ser el que era, uns dies més tard naixia sense vida ja, el nostre fill. Seguiré amb aquesta imatge a la retina, però de mica en mica començo a veure la neu fondre's...

dimecres, 2 de març del 2011

COSTURER DE PARET

Fa dies, que intento fer un espai meu per les manualitats, el nostre menjador sempre té la taula plena de fils, botons, teles, agulles...i el Xavi a vegades es desespera, i no li falta raó, sembla un camp de batalla!!!!
Així, que vaig pensar que em podria fer quelcom per tenir les coses que utilitzo més sovint organitzades i a mà, així que em va venir al cap les "panyaleres" que hi ha a les habitacions de bebès, i d'aquí vaig agafar la idea, només he necessitat retalls de teles, i feltre (per què tingui més gruix i aguanti el pes), i un parell d'hores per fer-lo, i aquest és el resultat:

  I ara unes fotos per  a què veieu els detalls de més aprop:

Té butxaca per a tot el que necessito!

Fins i tot per punxar les agulles!

 Bé, vaig a penjar-lo a l'habitació dels trastos, que espero que dintre de poquet sigui l'habitació de costura i/o manualitats.